Ontwikkeling

Achter de schermen worden diverse concepten ontwikkeld; denk aan educatieve projecten, publieksprogramma's en tentoonstellingen. De conceptontwikkelaars zorgen enerzijds voor een prikkelende leuke museumervaring en anderzijds voor verdieping. Ook schrijven zij mee aan museaal beleid en zoeken ze doorlopend naar nieuwe (financierings-)mogelijkheden. Samen met andere afdelingen wordt bepaald wat er op de locaties te zien is, wat het verhaal is en welke thema’s aandacht krijgen, nu en in de toekomst.

Educatieve projecten

In het Openluchtmuseum leer je volop over het verleden. Of je nu scholier bent of een dagje met je gezin komt. Niettemin zijn scholen vaak en graag te gast in het Openluchtmuseum. Dat begrijpen we volledig, want voor deze doelgroep maakt de afdeling Educatie & Ontwikkeling aantrekkelijke en bovenal leerzame programma’s. Voor kleuters tot en met studenten en voor alle leerniveaus. De projecten zijn erg uiteenlopend, hands-on en actueel. Zoals hoe je een brood of houtsnijwerk maakt, hoe het is om te migreren naar een ander land, de feestdagen en alles daaromheen. Voor de schermen wordt het tot leven gebracht door onze Museumdocenten.   

Publieksprogramma's

Publieksprogramma’s zijn programma’s die ontwikkeld zijn voor een specifieke doelgroep. In deze programma’s hebben we goed nagedacht over wat we overbrengen op onze bezoekers en hoe en waarom we dat doen. Wij geloven dat je door ervaren en beleven met alle zintuigen jezelf en je leefomgeving beter leert kennen.

In ons museum onderscheiden we verschillende publieksprogramma’s. Zoals interactieve presentaties, bemenst maar ook standalone. Maar ook spellen, rondleidingen, workshops, schoolprojecten, groepsactiviteiten, evenementen, zowel binnen als buiten de poorten van ons museum. Ontmoeting en interactie staan daarbij centraal.

Samenwerkingen

Ook wordt er veel samengewerkt binnen en buiten het museum. Denk aan samenwerkingen met andere afdelingen voor jaarthema’s, tentoonstellingen en nieuwe groepsproducten. En buiten het museum met docenten, jongeren en maatschappelijke partners als Presikhaaf University.

Dominique Latoel. Fotograaf: Jeunique Mingels

Ontwikkelen van tentoonstellingen

Mis geen interessante vacature!

Blijf op de hoogte van relevante en nieuwe vacatures. Stel een vacature alert in en wij houden je op de hoogte.