Keuken

Als keukenmedewerker binnen het Openluchtmuseum sta je dicht bij het vuur. En toch is dit een enorm coole baan. Samen met onze andere keukenkampioenen zorg jij voor de lekkerste gerechten en smakelijkste pres(en)taties!

Functies in de keuken

Binnen het Openluchtmuseum hebben we verschillende horecaconcepten en dus verschillende soorten keukens. Binnen iedere keuken hebben we ook weer verschillende functies. 

Afwasmedewerker

Als afwasmedewerker in één van de vele keukens van het Openluchtmuseum is er een heel groot voordeel. Onze koks koken namelijk zó lekker, dat onze gasten meestal niets meer op hun bordje laten liggen. Toch maak jij al het servies, bestek en glaswerk grondig schoon in de spoelkeuken. Als afwasser heb je een belangrijke en leuke functie, waarin je lekker actief bent en contact hebt met je teamgenoten. Goed voor je portemonnee én voor je dagelijkse portie sociaal contact!

Keukenmedewerker

Als keukenmedewerker maak je deel uit van een gezellige en kwalitatief ijzersterke keukenbrigade. Je bent medeverantwoordelijk voor de voorbereidende werkzaamheden. Zoals het wassen, snijden en mengen van ingrediënten. Vanzelfsprekend check je of de THT-datum nog steeds in de toekomst ligt en verder maak je de gerechten klaar voor intern transport. Op naar het eindstation: de placemat van de bezoeker die niet kan wachten om zijn of haar tanden te zetten in jouw culinaire meesterwerkje. Bon appetit!

Kok

Samen met je fijne keukencollega’s verwen je onze gasten met de lekkerste gerechten. Daar komt natuurlijk heel wat voorbereiding bij kijken. Jij bent verantwoordelijk voor de locatiekeuken en de bestellingen. Je controleert de houdbaarheidsdata, bewaakt de kwaliteit, werkt mee aan (en denkt mee over) innovatieve gerechten. Je ondersteunt ook bij evenementen van Banqueting. Tot slot zorg je dat de keuken zó schoon en netjes blijft dat zelfs Rob Geus en Gordon Ramsay er vrolijk van worden. Want een opgeruimde keuken is een opgeruimd hoofd! 

Zelfstandigwerkend kok

Als Zelfstandigwerkend kok heb je niet alleen oog voor de pannen op het vuur of de ingrediënten op je werkblad. Je let er ook op dat alles in de keuken soepel loopt. Dat doe je door bij te dragen aan een goede sfeer. Maar ook door je fijne collega’s te helpen. Meedenken, inspireren en coördineren zijn voor jou net zo natuurlijk als flamberen en karamelliseren. En creëren. We geven je namelijk de vrijheid om niet alleen mee te denken over nieuwe gerechten die passen bij onze concepten, maar om ze ook daadwerkelijk op de kaart te krijgen.

Chef Keuken Banqueting

Op de drukste tijden du jour komt onze chef-kok vaak handen tekort. Gelukkig ben jij daar: zijn of haar rechterhand. Als souschef ben je niet weg te denken uit onze keuken. Jij zorgt dat je collega’s van de bediening de heerlijkste gerechten kunnen uitserveren. Je kookt en bereidt niet alleen, maar je begeleidt ook het keukenteam en zet de kwaliteit op een hoog pitje. We hebben verschillende horecagelegenheden en dus keukens. Samen bepalen we waar jij je kunsten gaat vertonen.

Chef-kok

Als chef-kok heers jij over de keuken van verschillende locaties. Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de verschillende keukenconcepten. Je denkt met collega's na over de menukaarten en hoe het in de keukens steeds efficiënter georganiseerd kan worden. Gaat jouw inwendige vuurtje branden van deze prachtbaan?

Onze horecaconcepten

De voordelen van werken in onze horeca

Een kijkje in de keuken van het Openluchtmuseum? In de onze raak je niet uitgekeken! Het Openluchtmuseum telt veel gevarieerde locaties. Als je wilt kun je elke dag van de week op een ander keukeneiland staan. Je werkt bij ons overdag, behalve wanneer je voor Banqueting werkt: dan werk je ook ‘s avonds. We belonen je uitstekend, je collega’s zijn allemaal even leuk, je mag ons museum met je gezin gratis bezoeken en nog veel meer moois. Kom je ons leuke team versterken?
  • Overdags werken
  • Unieke werkomgeving
  • Gratis toegang Openluchtmuseum en Burgers' Zoo
  • 50% korting op de Efteling, Van Goghmuseum  en andere parken en musea

Zo verrijken zij hun toekomst

Mis geen interessante vacature!

Blijf op de hoogte van relevante en nieuwe vacatures. Stel een vacature alert in en wij houden je op de hoogte.