Onderhoud & Services

De bezoeker krijgt er tijdens een dagje Openluchtmuseum weinig van mee, maar achter de schermen werken we er keihard aan om ons park veilig en in topconditie te houden. Als we het hebben over Onderhoud en Services, dan hebben we het over een drietal afdelingen; Terreinen & Dierenverzorging, Facilitair en Vastgoedbeheer. Deze afdelingen zijn als een verdedigende middenvelder: voor het publiek niet altijd even opvallend aanwezig, maar absoluut onmisbaar.

Terreinen & Dierenverzorging

Ons park is 44 hectare. Dat is een behoorlijk oppervlak. Afdeling Terreinen & Dierenverzorging heeft een duidelijke missie: zorgen dat het museumpark één van de mooiste plekken van het land blijft én dat de dieren helemaal niets tekortkomen. Daaronder valt het in topconditie houden van al het groen, maar ook zorgen dat het terrein opgeruimd en veilig blijft. De droombaan voor mensen die weinig met kantoortuinen hebben, maar liever uitblinken in ons prachtige museumpark. 

Facilitair

De collega’s van de afdeling Facilitair zorgen dat het Openluchtmuseum veilig én schoon blijft. Als je je indenkt dat er jaarlijks meer dan een half miljoen mensen het Openluchtmuseum bezoeken, kun je je vast voorstellen dat er regelmatig een poetsdoek, stofzuiger of dweil aan te pas moet komen. Het schoonmaken en -houden van ons prachtige museum is de taak van de schoonmaakdienst. 

Het beveiligingsteam maakt ook onderdeel uit van de afdeling Facilitair. Dag én nacht zorgen zij ervoor dat er geen ongenode gasten zijn. Maar ze zijn onder andere ook druk met de uitgifte van sleutels en toegangspassen aan de collega’s van het museum. Al deze taken moet je niet onderschatten, want met 44 hectare aan museumgrond is er altijd wel wat te doen.

Vastgoedbeheer

Afdeling Vastgoedbeheer is verantwoordelijk voor het onderhoud van onze panden. Omdat we zo veel gevarieerde panden hebben, is dat werk heel uiteenlopend. Of het nu om reguliere panden gaat, of om eeuwenoude museale panden: Vastgoedbeheer houdt alles in topconditie.

Bij Vastgoedbeheer werken fijne vaklieden die bewust gekozen hebben voor het echte ambachtswerk. Bijvoorbeeld reparatietimmerlieden en schilders. Met zorg en liefde treden zij handelend op wanneer één van onze panden wat extra aandacht nodig heeft. Dat varieert van voegwerk en timmerwerk tot rietdekken en stratenmaken. 

Als goede vakman of -vrouw kun je zo’n beetje overal aan de slag. Maar bij het Openluchtmuseum kun je je ambachtshart echt helemaal ophalen. Waar je bij veel andere organisaties relatief weinig tijd krijgt voor een klus, zijn de wijzers van de klok bij ons niet leidend. Dat betekent niet dat je niet door hoeft te werken, maar wel dat we weten dat goed werk tijd nodig heeft en we graag willen dat alles perfect gedaan wordt. Beschrijft dit hoe jij tegen vakwerk aan kijkt? Als jij een goede, naar een fraaie uitdaging zoekende vakman of -vrouw bent en wij hebben een vacature, komt het tussen ons vastgoed!

Zo verrijken zij hun toekomst

Mis geen interessante vacature!

Blijf op de hoogte van relevante en nieuwe vacatures. Stel een vacature alert in en wij houden je op de hoogte.