Tram

Je hoort ‘m al van een afstandje aankomen: de tram. Het Openluchtmuseum heeft een eigen tramlijn waarmee bezoekers zich kunnen verplaatsen. Zijn trams voor jou wat treinen voor opa Flodder zijn of trekt vooral het sociale aspect jou, dan kun je als conducteur of trambestuurder je hart ophalen!

Mogelijkheden

De tram tuft op rustig tempo over ons terrein. Zo’n 120 gepassioneerde vrijwilligers, gehuld in een authentiek door ons beschikbaar gesteld tramuniform, houden de zaak op de rails. Tijdens de rit en bij de halte vertellen ze geïnteresseerde bezoekers over hun vak en het museum. Ben jij minimaal één dagdeel per week beschikbaar voor misschien wel de leukste vrijwilligersbaan die er is? Stap dan in! 

Het team

Team Tram van het Openluchtmuseum bestaat uit meer dan honderd vrijwilligers - conducteurs en bestuurders - van wie de harten sneller gaan kloppen wanneer de trambel tingelt. Stuk voor stuk gepassioneerde mensen met passie voor de tram en liefde voor mensen.  

Opleiding

Als tramvrijwilliger krijg je een goede opleiding. Voordat je je eerste meters maakt als conducteur, krijg je een interne opleiding. Tijdens je eerste diensten word je goed begeleid. Daarna kun je, als je dat wilt tenminste, doorgroeien tot bestuurder.  

Zo verrijken zij hun toekomst

Mis geen interessante vacature!

Blijf op de hoogte van relevante en nieuwe vacatures. Meld je hier aan en wij houden je op de hoogte.