Verhaal van Brecht van Uijtert

Medewerker Hospitality

“Niet één dag is hetzelfde en dat maakt het zo leuk!”

Samen met zijn collega’s van Hospitality is Brecht van Uijtert het eerste gezicht voor onze bezoekers. Alles is erop gericht om ze een warm welkom te geven bij het mooie Openluchtmuseum. 

Open armen

Brecht is in 2017 gestart bij het Openluchtmuseum. "Gezien mijn achtergrond had ik in eerste instantie gesolliciteerd op een horecafunctie, maar ik ben uiteindelijk bij Hospitality gestart. Gezien mijn gastvrije inborst sloot dat ook erg goed aan. Met open armen ben ik ontvangen. Dit gebeurt dus niet alleen bij de bezoekers, maar zeker ook bij nieuwe medewerkers. Iedereen is altijd bereid om je op weg te helpen. Je staat er nooit alleen voor."

Bijzondere ontmoetingen

"Ik geniet echt van de interactie met bezoekers. Maak graag een praatje en geef ze de informatie waar ze naar op zoek zijn. Door mijn voorliefde voor geschiedenis ga ik als de mogelijkheid er is het park in. Dit doe ik ook op vrije momenten. Ik luister dan naar collega’s die in de historische locaties het verhaal vertellen. Hier leer ik iedere keer weer van. Ik heb ook wel eens bijzondere ontmoetingen met bezoekers. Zo zat er eens een meneer in een rolstoel bij de entree te wachten. Ik raakte aan de praat en hij bleek één van de laatste bewoners te zijn van een Molukse barak. Hij liep tegen het einde van zijn leven en hij wilde graag nog eens het Openluchtmuseum en in het bijzonder onze Molukse Barak bezoeken. Het leverde een erg bijzonder gesprek op waar ik nog altijd met veel warmte aan terugdenk."

Begeleiden van stagiaires

"Een paar jaar terug heb ik aangegeven dat ik graag stagiaires wilde begeleiden. Daar werd positief op gereageerd. Samen met een collega ben ik mijn leermeesterschap gaan halen en sindsdien begeleid ik 1-2 stagiaires per seizoen. Ik krijg er veel energie van als ik ze zie groeien in hun ontwikkeling. Dankbare taak!"