Het verhaal van Gwen

Communicatiemedewerker

"Van alle collega's valt iets te leren”

Gwen heeft haar afstudeerstage bij het Openluchtmuseum afgerond. Het was haar kinderdroom om hier te kunnen werken. Na haar stage heeft ze de kans gekregen om te blijven en aan de slag te gaan als communicatiemedewerker. Een droom die uitkomt. 

Uitdagende projecten

Met een team van 10 mensen werkt de afdeling Communicatie aan campagnes, sociale media, persvoorlichting en nog veel meer. Iedereen heeft zijn eigen expertise, dus van iedereen kan ik iets leren. "Ik heb de kans gekregen om meerdere uitdagende projecten aan te pakken. Van het maken van content, meedenken bij campagnes tot strategisch onderzoek doen voor de externe kanalen. Mijn grootste project was het onderzoek naar de mogelijkheden van TikTok voor het Openluchtmuseum en uiteindelijk ook de productie ervan."  

Waardevol

Omdat het museum constant op zoek is naar vernieuwing, ben je als stagiaire heel waardevol voor de afdeling. "Je brengt veel nieuwe kennis mee. Toch word je niet gezien als stagiaire, je gaat gelijk aan de slag als volwaardig medewerker. Waar nodig heb ik extra begeleiding gekregen.

Wat mij erg aanspreekt, is de sfeer van het Openluchtmuseum. Het is net een klein dorp. Bij iedereen staat de deur open, je bent overal welkom. Ook is het heerlijk dat je zo het museumpark inloopt. Ik ben er vaak te vinden; tijdens een lunchwandeling, het begeleiden van een videoproductie of fotoshoot."

Aantrekkelijk aanbod

"Uiteindelijk ben ik afgestudeerd met een 8. Dit had ik zonder de fijne werkomgeving en collega's nooit voor elkaar gekregen. Zelfs zo fijn dat ik een aanbod om door te groeien binnen het Openluchtmuseum niet kon afslaan. Ik mag blijven!