Het verhaal van Miranda 

Keukenmedewerker

“De werkomgeving is prachtig en bijzonder”

In 2015 is Miranda bij het Openluchtmuseum gestart. We zochten iemand voor de Frietbakkerij en het verzorgen van de lunch in de personeelskantine. Bij het sollicitatiegesprek had Miranda meteen een goed gevoel en wilde hier graag werken. Dit doet zij nog steeds elke dag met veel plezier. 

Trots

Dat het Openluchtmuseum een bijzondere werkomgeving is, weet Miranda maar al te goed. "Het maakt me echt trots als ik ’s ochtends op mijn fietsje aankom, langs het Canongebouw loop en zo het entreeplein overkijk naar het grasveld met de dieren. De paardjes lopen rond en de vogeltjes fluiten. Dan sta ik iedere keer weer even stil bij hoe prachtig het is. Zomer of winter, maakt niet uit. Ieder seizoen heeft z’n charme."

Mooi, lekker en schoon

"Ik begin om 10.00 uur met het verversen of vernieuwen van het frietvet. Vervolgens leg ik alles klaar en doe ik de bestellingen. In het systeem controleer ik of er partijen zijn die dag. Basisscholen bijvoorbeeld nemen wel eens een arrangement af. Een partij kan tussen de 10 en 500 personen zijn. Voor 11.30 u moet je ervoor zorgen dat alles klaar staat en voorbereid is. Op dat tijdstip start ook een andere collega en heb ik pauze. Om 12.00 uur gaat de Frietbakkerij open en om 16.30 uur sluiten we. We maken dan schoon en één keer in de week doen we een grote schoonmaak. We krijgen daar vaak complimenten over. Gasten die echt zeggen dat ze het zo mooi en schoon vinden. Daar word je toch blij van!" 

Waardering

Naast dat Miranda het Openluchtmuseum een schitterende werkplek vindt, vindt ze het ook een unieke omgeving. "Onze gasten zijn over het algemeen vrolijk, want ze zijn een dagje weg. Ze komen ook vaak terug voor een ijsje of ze komen nog even binnen om te zeggen hoe lekker ze de friet vinden! Veel gasten vinden het ook fijn dat onze friet en mayo glutenvrij zijn. En daarnaast verkopen we één glutenvrije snack, een frikandel. De gesprekjes en waardering vind ik zo ontzettend leuk. Bij een cafetaria op de hoek heb je dat niet. Daar is het veel vluchtiger. En het is natuurlijk fijn dat je hier alleen overdag werkt."

Afwisselend

Als Keukenmedewerker helpt zij ook wel eens mee in de Kasteelboerderij. "Daar hebben wij een grote keuken waar veel wordt bereid voor de andere horecalocaties. En als de personeelskantine open is, dan sta ik daar zo nu en dan. Lekker afwisselend dus! Maar ik sta het liefste in de Frietbakkerij. Dat is mijn plekje waar ik alles ken en weet. Ik heb daar de vrijheid om mijn eigen dag in te delen. En als we nieuwe ideeën hebben, leggen we die voor aan de teamleider. Hier wordt goed naar geluisterd en dat geeft natuurlijk ook veel voldoening."