Het verhaal van Wendy

Horecamedewerker

"In ons historische café Budel deel ik vol passie het verleden met bezoekers"

Wendy van Geenhuizen werkt binnen als Horecamedewerker bij het Openluchtmuseum. Herberg de Hanekamp is haar vaste stek, maar je vindt haar ook wel eens achter de toog bij café Budel. Plezier hebben is voor haar een belangrijke graadmeter en dát vindt ze binnen het museum.  

Win-win

Herberg de Hanekamp is op het lijf geschreven van Wendy. "Je hebt er net wat meer tijd voor bezoekers. Je komt bij ze aan tafel en maakt een praatje; wat hebben ze al bezocht in het museum, waar willen ze nog naar toe? Ik voorzie ze graag van tips. Ik werk ook wel eens in café Budel en daar vind ik het leuk om geïnteresseerde bezoekers meer te vertellen over het historische pand en hoe het er vroeger aan toe ging in soortgelijke boerderijen. Eigenlijk is dat een win-win; bezoekers vinden het reuze-interessant en ik voel mij weer extra betrokken bij het museum en het verleden dat we delen. Dat je in museale gebouwen werkt en niet in standaard restaurants, maakt het werken in de horeca van het Openluchtmuseum extra speciaal. "

Interactie

Interactie met mensen is waar Wendy van geniet. "Het gaat mij niet alleen om het contact met bezoekers, maar juist ook met collega’s. Samenwerken aan een mooi resultaat geeft mij energie. Zo heb ik laatst het personeelsfeest georganiseerd voor mijn collega’s. Men kon kiezen uit verschillende activiteiten, zoals een workshop in de Ambachtenwerkplaats, foto in de fotosalon, touwslagerij of een rondleiding. Voor de organisatie kom je dan in contact met collega’s van andere afdelingen. Dat maakt het zo leuk en afwisselend. Als extra taak heb ik ook het redacteurschap van onze interne informatievoorziening. Als er nieuws is vanuit de afdeling horeca of er zijn leuke weetjes, zorg ik dat dit gedeeld wordt op het intranet."

Warm bad

"Net voor corona uitbrak, ben ik begonnen bij het Openluchtmuseum. Het voelde meteen als een warm bad. Men laat echt merken dat ze het fijn vinden dat je er bent. Als er iets niet goed gaat, vind ik het ook belangrijk dat dat wordt gezegd. Maar door de band die je hebt, kan dat ook. Je wordt er samen alleen maar beter van. Er wordt gewoon goed naar elkaar geluisterd en men is flexibel. Qua locatie en aantal uren kun je heel goed aangeven wat je graag wilt. Doel is dat iedereen op het plekje staat dat bij hem of haar past."

Goede sfeer

Als je van afwisseling houdt, kun je op meerdere horecalocaties van het museum werken. "Ik werk het liefst op een vaste locatie met een team waar ik op kan bouwen. Met de huidige personeelskrapte is dat niet altijd mogelijk. In het hoogseizoen wordt het team vaak aangevuld met uitzendkrachten. Super fijn natuurlijk, maar dan kan het zijn dat je dagelijks nieuwe collega’s moet inwerken. Al zien we gelukkig ook dat veel dezelfde mensen terug komen. 

Ik vind het leuk om op bijzondere plekjes te werken en dat is voor mij echt het Nederlands Openluchtmuseum. Collega’s onderling delen een bepaalde passie. We halen alles uit de kast om bezoekers een mooie dag in het museum te geven."