Het verhaal van Dian

Eerste medewerker Horeca

“Gaaf om de verantwoordelijkheid voor een eigen locatie te dragen”

Dian Toering is als eerste medewerker verantwoordelijk voor Herberg de Hanekamp. Zoals ze zelf zegt de leukste horecalocatie van het Openluchtmuseum. Het is de enige locatie met een uitgebreide menukaart én waar gasten aan tafel worden bediend. Daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor Café Budel en het tuinhuis.

Verantwoordelijkheden

Voor de locaties waar Dian verantwoordelijk voor is, doet zij de bestellingen, zorgt ze dat de kassa’s in orde zijn en stuurt zij de collega’s aan. "Ik vind het zo gaaf om die verantwoordelijkheid te dragen en de vrijheid te hebben om dingen naar eigen inzicht aan te passen. Zo denk ik bijvoorbeeld met de Chef de partie mee over de menukaart, met onze eigen brouwer stem ik af welk speciaalbier op de tap komt en samen met de assistent bespreek ik hoe we de dagoperatie zoveel mogelijk kunnen stroomlijnen. Daarnaast kan ik altijd met één van de teamleiders of de andere eerste medewerkers sparren. Het is een erg prettig team waarin we voor elkaar klaar staan."

Flexibel

Dagelijks werken er tussen de 7 en 10 collega’s bij de Hanekamp, 2 in Café Budel en 1 in het tuinhuis. "De planningsafdeling maakt de roosters, maar ik kan tot 3 dagen van tevoren het rooster aanpassen. Op de dag zelf bepaal ik of er eerder afgeschaald moet worden en wie dat dan moeten zijn. 

Bij de Hanekamp hebben we verschillende functies; wijklopers heten de gasten welkom, nemen bestellingen op en rekenen af, drankrunners lopen met de drankjes en de kleplopers met de borden. We proberen ervoor te zorgen dat elke collega iedere rol kan aannemen, zodat we flexibeler zijn met pauzes en vrije dagen. Gedurende de dag houd ik overzicht en stuur ik de collega’s aan. Je zoekt continu naar de juiste balans, zodat iedereen, zowel de gasten als de collega’s, tevreden zijn. Ik ben het meest trots als ik zie dat het goed druk is, maar dat we dat niet voelen. Het loopt dan gewoon lekker en dat is fantastisch!"

Ontwikkeling

Dian voert ook de voortgangsgesprekken met de collega’s die op haar locaties werken. "Ik kan natuurlijk het beste beoordelen hoe zij functioneren. Sollicitatiegesprekken voeren de teamleiders en af en toe zit ik daar bij. Ik vind dat interessant en wil me daar graag in ontwikkelen. Daar is dan ook alle ruimte voor."

's Avonds vrij

"Wat ik fijn vind, is dat ik overdag werk en ’s avonds vrij ben. Redelijk uniek voor de horeca. En ik werk ook nog eens in zo’n mooie bosrijke omgeving waar de bezoekers van het museum, onze gasten, altijd blij zijn. Wat wil je nog meer? Ik niets. Ik zit helemaal op mijn plek!"